Мер Черкас подав позов проти Зеленського і попросив 1 гривню компенсації

Читать на русском
Мер Черкас Анатолій Бондаренко подав позов проти президента України Володимира Зеленського за висловлювання на його адресу.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі і гідності проти президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив його адвокат Денис Ципін у відеозверненні, оприлюдненому в Facebook в середу, 27 травня.

В очікуванні місцевих виборів: чи вдалося Бондаренку виконати передвиборчу програмуСкандальний мер Черкас Анатолій Бондаренко не зміг за рік прибрати всі ями на дорогах міста. Є проблеми з будівництвом нової лінії тролейбуса.

«Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, подаю до Печерського районного суду міста Києва позовну заяву про захист честі і гідності, ділової репутації мера Черкас. Ми всі пам'ятаємо, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський назвав Бондаренко бандитом. Ось відповідь. Наш справедливий, непідкупний Печерський районний суд розгляне позовну заяву і визначить, хто винен, а хто ні. Чи може президент України називати кого-небудь бандитом в цій країні? Я вважаю, що це незаконно. Тому побачимо і побачимося з президентом України в суді», - заявив адвокат.

В якості компенсації Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 гривню за моральну шкоду і «приниження честі, гідності і ділової репутації».

Нагадаємо, під час прес-конференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що мер Черкас є фігурантом 19 кримінальних проваджень.

«Я не можу говорити про мера Черкас. Як говорити, якщо місцевий глава має 19 кримінальних проваджень? Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду», - сказав Зеленський.

Зазначимо, раніше у Бондаренка розгорівся скандал з владою після передчасного послаблення карантину в Черкасах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: