ВАКС не повернув прокурору обвинувальний акт стосовно Гримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту стороні обвинувачення.
суд над Юрієм Гримчаком

Вищий антикорупційний суд відмовив адвокату колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака у поверненні обвинувального акту прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таке рішення 26 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

Адвокат Гримчака та іншого обвинуваченого просили суд повернути обвинувальний акт прокурору САП, оскільки він нібито не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурори САП Сергій Козачина і Олег Макар заперечували проти задоволення клопотання.

Як відомо, за версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: