Відкриття метро: чи безпечно користуватися підземним транспортом

Читать на русском
Олег Саакянполітолог
Олександр Каваексперт з питань транспорту

У понеділок, 25 травня, в Києві знову відкрилися для пасажирів усі лінії метрополітену. У коментарі «Слово і діло» експерт із питань транспорту Олександр Кава зазначив, що використання метрополітену є наразі цілком безпечним, проте політолог Олег Саакян закликав слідкувати за дотриманням санітарних заходів самостійно.

«Технічно використовувати метрополітен – абсолютно безпечно, проте в годину пік краще намагатися мінімізувати свої поїздки. Тому що в годину пік метрополітен технічно не може збільшити кількість рухомого складу і, відповідно, збільшити інтервал руху поїздів, а в годину пік кількість людей все ж таки буде великою», – прокоментував Кава.

Експерт додав, що перевантаження транспорту, ймовірно, спостерігатиметься в ті самі проміжки часу, як це було і до карантину.

Кава зауважив, що автомобільні шляхи будуть розвантажуватися поступово.

В Україні з 25 травня відкривають метро й дитсадкиЗ 22 травня в Україні пустять додатковий громадський транспорт, а з 25 травня відновиться робота метро. Також будуть відкриті дитсадки.

«Коли запрацює все сполучення, то заторів поменшає, бо більшість людей повернеться до традиційних способів поїздок містом», – додав Олександр Кава.

Водночас політолог Олег Саакян наголосив, що влада, ухвалюючи рішення з лібералізації карантину, повинна дотримуватися балансу щодо контролю дотримання санітарних норм.

«Це стосується й запуску громадського транспорту, без якого в Києві вже починався транспортний колапс. Сьогодні запускається метро, і цей запуск може погіршити епідеміологічну ситуацію», – підкреслив Саакян.

Проте, на думку політолога, з організаційної точки зору керівництво метрополітені повинно передбачити заходи щодо дотримання санітарних норм.

«Це неабиякий виклик для системи управління метрополітену. Я б закликав не використовувати громадський транспорт, якщо є така можливість, адже заходи безпеки не скасовують громадянської відповідальності та банального дотримання заходів безпеки», – підсумував Олег Саакян.

Як відомо, київський метрополітен поки буде працювати без жетонів. Пасажири зможуть скористатися виключно електронним квитком.

Також під час послаблення карантину в Україні сьогодні відкриють метро і в Харкові.

Наземний громадський транспорт у Києві повністю відновив роботу із 23 травня.

Нагадаємо, столичний метрополітен зупинив роботу вночі 17 березня. Підземка провела два місяці на карантині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: