Запуск транспорту: в ОПУ радять регіонам враховувати епідситуацію

Читать на русском
Запуск громадського транспорту. В ОПУ радять регіонам орієнтуватися на епідситуацію з коронавірусом.

Місцева влада повинна сама приймати рішення щодо запуску пасажирських перевезень, враховуючи ситуацію з коронавірусом в регіоні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час наради щодо ситуації з коронавірусом в понеділок, 18 травня, передає пресслужба ОПУ.

Як у світі під час карантину працює громадський транспортМетро, як і весь громадський транспорт, на час карантину закриті в Індії. У країнах Європи транспорт працює з невеликими обмеженнями.

Під час наради прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін допускає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу послаблення карантину.

«Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість забезпечення безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне - пам'ятати про безпеку», - зазначив Володимир Зеленський.

При цьому глава МОЗ Максим Степанов уточнив, що зараз ситуація з COVID-19 в восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати транспорт. За його словами, проводиться мало тестувань. Однак ситуацію можна змінити протягом тижня, додав міністр.

Нагадаємо, наступний (другий) етап послаблення карантину в Україні Кабмін анонсував з 22 травня.

До цього Криклій показав план відновлення роботи транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: