У МОЗ прокоментували прохання запуску метро в Києві з кінця травня

Читать на русском
Відкриття метро в Києві з 25 травня. Глава МОЗ Максим Степанов відреагував на звернення мера Києва до Кабміну щодо відкриття метрополітену.

Метрополітен у Києві зможуть відкрити тільки за умови, якщо місто вкладеться в запропоновані критерії виходу з карантину.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в четвер, 14 травня.

У Держспоживслужбі повідомили, як може працювати метро в умовах карантинуВідкриття метро під час карантину. Метрополітен зможе працювати, але з рядом вимог і обмежень.

Зокрема, він прокоментував звернення мера Києва Віталія Кличка до Кабміну щодо відкриття метро з 25 травня й запуску транспорту з 22 травня.

«Я вкотре хочу підкреслити, що нами будуть надані конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину. Там враховані всі без винятку критерії, у тому числі – за яких умов може відкриватися міський транспорт і метро. Якщо буде дотримання цих умов, тобто місто Київ вкладеться в ці критерії, то ми не бачимо в цьому проблеми», – заявив Степанов.

Він нагадав, що критерії виходу з карантину розроблені в МОЗ фахівцями-вірусологами.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко попросив уряд відкрити київське метро з 25 травня.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в МОЗ вивчатимуть епідситуацію в усіх трьох містах з метрополітеном окремо. За його словами, метро в Дніпрі, Харкові та Києві можуть відкритися в різні дні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: