Правоохоронці проводять затримання заступника міністра ТОТ Гримчака

Читать на русском
Співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) проводять затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

У середу, 15 серпня детективи НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та СБУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака, а також його помічника за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пост відомства у Facebook.

Факт затримання Юрія Гримчака також підтвердила його дружина.

За її словами, в їх будинку проводиться обшук співробітниками ГПУ.

«Зараз проходить затримка мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича генеральною прокуратурою України. У нас в будинку проходить обшук», - повідомила вона.

Як повідомляє виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрія Боровика, це чергова спільна операція СБУ підрозділу До і НАБУ.

«Зараз проходить чергова спільна операція СБУ підрозділ До і НАБУ. Затримання помічника заступника міністра з питань ветеранів пана Гримчака на гарячому - отримання хабара», - повідомив Боровик.

Вказані особи нібито за здійснення ними впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол. США, повідомили в НАБУ.

Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США. вони були затримані «на гарячому».

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Нагадаємо, 10 березня 2017 року Юрія Гримчака призначили заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: