До Ради внесли законопроект щодо посилення контролю за Кабміном

Читать на русском
У Раді зареєстрували законопроект, який пропонує посилити контроль парламенту за Кабінетом Міністрів.

У Верховній раді зареєстрували законопроект №3499 «Про інтерпеляцію», який пропонує посилити контроль парламенту за Кабміном.

Про це повідомив спікер Дмитро Разумков в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в квітніПід час карантину міністри не зможуть похвалитися високими зарплатами через обмеження, передбачені в оновленому держбюджеті.

«Сама суть парламенту – це не тільки призначення Кабінету Міністрів, а й контроль за його діяльністю. Однак, не завжди все відповідає законодавству. І той законопроект, про який ви згадали, №3499 - він вже зареєстрований. На мій погляд, він абсолютно необхідний, щоб привести в норму українське законодавство, відповідно до Конституції і закласти дієві механізми контролю», – пояснив Разумков.

За його словами, документ буде давати можливість «якісно виконувати функції парламенту щодо контролю за діяльністю Кабінету Міністрів, за діяльністю окремо взятих міністрів і давати всі ті повноваження, які передбачені Конституцією України».

Як зазначив спікер, законопроект підписали понад 70 народних депутатів від різних фракцій і депутатських груп.

Законопроект ініціювали депутати від «Слуги народу», «Голосу», «Батьківщини», групи «За майбутнє». Серед авторів також вказані Разумков і його заступник Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, комітет Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував направити на доопрацювання програму діяльності Кабінету міністрів.

У проєкті програми уряду підтверджується курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, а також реалізація принципів економічного, правового, соціального розвитку, передбачених Угодою про асоціацію України з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: