ВАКС скасував заочний арешт ексміністра доходів Клименка

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скарги захисників колишнього очільника Міндоходів на обрання запобіжного заходу.
Олександр Клименко

Апеляційна палата скасувала заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого підозрюють у причетності до заволодіння коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн.

Таке рішення ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду 13 травня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 19 серпня 2019 року Печерський районний суд міста Києва заочно взяв під варту Клименка. Проте пізніше Генеральна прокуратура України змінила підслідність у справі за детективами Національного антикорупційного бюро і передала туди справу. Своєю чергою адвокати Клименка подали апеляційну скаргу на заочний арешт до Київського апеляційного суду. Той передав розгляд скарги до апеляційної палати ВАКС.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили і скасували заочний арешт ексміністра. Водночас, у судовому реєстрі оприлюднена лише коротка ухвала, в якій не вказана причина такого рішення.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, суд дозволив заочне слідство стосовно Клименка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: