Суд заочно заарештував міністра доходів часів Януковича

Читать на русском
Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту колишнього голову Державної податкової служби України, міністра доходів і зборів України, Олександра Клименка.

Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту колишнього голову Державної податкової служби України (міністра доходів і зборів України) Олександра Клименка.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує Генеральна прокуратура.

Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідуютьЩоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.

«На теперішній час триває процес ознайомлення сторони захисту підозрюваного з матеріалами кримінального провадження… З метою затягування та зриву судового процесу адвокати підозрюваного вкотре самоусунулись від захисту підозрюваного та жодного разу не з’явились у судове засідання для захисту інтересів свого клієнта» – стверджує ГПУ.

Клименка підозрюють в участі у скоєнні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності.

За даними ГПУ, екс-міністр у 2012-2013 роках, «перебуваючи у складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки 3 фіктивних підприємств.

Нагадаємо, «Слово і Діло» зібрало дані і показало, хто з чиновників часів Януковича досі перебуває під санкціями, кого досі шукає Інтерпол, а хто все ще фігурує в кримінальних провадженнях і за якими статтями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: