Генпрокуратура передала до НАБУ справу Клименка

Читать на русском
У Генпрокуратурі вирішили передати справу колишнього глави Міндоходів часів президентства Віктора Януковича до Національного бюро.
Олександр Клименко

Генеральна прокуратура України передала до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури справу за обвинуваченням колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у зловживаннях службовим становищем.

Про це «Слово і Діло» повідомило джерело в Генпрокуратурі.

Недавно у межах цієї справи апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт коштів офшору IDP CAPITAL LTD, які перебувають на рахунках банку Юнісон. Сам банк пов'язували з Клименком. Національний банк України ухвалив рішення про його ліквідацію через непрозорість структури власності.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, в серпні суд заочно заарештував Клименка. Також суд дозволив заочне розслідування відносно нього. Раніше ГПУ завершила розслідування відносно 27 екс-податківців часів Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: