У НАБУ назвали суму відшкодованих коштів у 2020 році

Читать на русском
У справах антикорупційних органів правопорядку вже цього року відшкодували майже 150 мільйонів гривень.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

У справах Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у 2020 році вже відшкодували 147 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Впродовж січня-квітня 2020 року завдяки зусиллям Національного бюро вдалося компенсувати близько 147 млн грн шкоди, завданої інтересами держави», – повідомляють у відомстві.

Зокрема, за даними НАБУ, майже 80 млн грн надійшло ПАТ «Запоріжжяобленерго» (60% акцій належать державі) у справі колишнього народного депутата Дмитра Крючкова щодо договорів про переведення боргу та здійсненням зарахувань зустрічних однорідних вимог на 880 млн грн за участю ПАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Запорізький завод феросплавів» та ПрАТ «ХК «Енергомережа» та інших.

Ще 65,54 млн грн було стягнуто в дохід держави за рішенням суду – ці кошти були частиною застав, внесених трьома підозрюваними в особливо тяжких корупційних злочинах, а саме: колишнім народним депутатом Максимом Микитасем (30 млн грн), ще одним підозрюваним у справі Микитася Сергієм Якусевичем (0,54 млн грн) і одеським бізнесменом Вадимом Альперіним (35 млн грн).

Крім того, ще 1,5 млн грн відшкодували колишні народні депутати, яких НАБУ підозрює в отриманні незаконної компенсації за житло; а 400 тисяч грн – було відшкодовано у справі непоставленого крану філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили нові підозри у справі Микитася. Також антикорупційні органи повідомили про підозру екскерівнику «Укрмедпроєктбуду». Раніше детективи з прокурорами повідомили про підозру ще одній особі в справі Віталія Жукова і Андрія Рогози.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: