Справа Гладковських: Рогозі і Жукову повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру чотирьом особам, які ухилялися від сплати податків та легалізували кошти.

НАБУ та САП повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на суму майже 50 млн грн та легалізації цих коштів чотирьом особам, які причетні до компанії «Оптимумспецдеталь» з розслідування зловживань в оборонній сфері нібито колишнім заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олегом Гладковським та його сином Ігором.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ і САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, серед чотирьох підозрюваних є фігуранти розслідування Віталій Жуков та Андрій Рогоза, які фактично керували і забезпечували роботу ТОВ «Оптимумспецдеталь».

«29 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП повідомили про підозру чотирьом особам, які фактично керували і забезпечували роботу ТОВ «Оптимумспецдеталь» у вчиненні тяжкого та особливо тяжкого злочину - ухиленні від сплати податків у особливо великому розмірі та легалізації коштів в особливо великих розмірах, набутих внаслідок вказаного злочину», – інформують у Бюро.

За даними слідства, Жуков, Рогоза та ще двоє осіб впродовж 2015-2017 років із використанням ТОВ «Оптимумспецдеталь» та інших фірм налагодили схему із постачання товарів невідомого походження підприємствам державного концерну «Укроборонпром» із ухиленням від сплати податків.

Загалом внаслідок такої діяльності поставлено товарів на суму близько 165 млн грн. В результаті такої діяльності до бюджету не надійшло понад 49 млн грн, із яких, 25,77 становить податок на додану вартість, 23,57 – податок на прибуток, які в подальшому були «відмиті» підозрюваними у кримінальному провадженні (та використані на власний розсуд).

Нагадаємо, журналісти Bihus.info повідомляли, що син Гладковського Ігор разом із Жуковим та Рогозою через фірми-«прокладки» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в два-чотири рази цінами. Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Пізніше у НАБУ відреагували на це розслідування і порушили справу. Також детективи провели обшуки за місцем проживання Гладковських, Жукова, Рогози та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: