Справа Гладковських: НАБУ і САП просять заарештувати Жукова

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура просить суд взяти під варту фігуранта журналістського розслідування про оборудки в оборонці.
Віталій Жуков справа

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять взяти під варту Віталія Жукова, якого підозрюють в причетності до ухилення від сплати податків на суму понад 49 млн грн та легалізації цих коштів.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомило джерело в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовника, САП просить визначити альтернативою 23 млн грн застави. Водночас НАБУ і прокуратура ще не визначилися стосовно запобіжного заходу іншому підозрюваному – Андрію Рогозі.

Раніше НАБУ і САП повідомили Жуков та Рогозу про підозру в ухиленні від сплати податків на суму в 49 млн грн та легалізації цих коштів. За даними слідства, Жуков, Рогоза та ще двоє осіб впродовж 2015-2017 років із використанням ТОВ «Оптимумспецдеталь» та інших фірм налагодили схему із постачання товарів невідомого походження підприємствам державного концерну «Укроборонпром» із ухиленням від сплати податків.

Загалом внаслідок такої діяльності поставлено товарів на суму близько 165 млн грн. В результаті такої діяльності до бюджету не надійшло понад 49 млн грн, із яких, 25,77 становить податок на додану вартість, 23,57 – податок на прибуток, які в подальшому були «відмиті» підозрюваними у кримінальному провадженні (та використані на власний розсуд).

Нагадаємо, журналісти Bihus.info повідомляли, що син Гладковського Ігор разом із Жуковим та Рогозою через фірми-«прокладки» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в два-чотири рази цінами. Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Пізніше у НАБУ відреагували на це розслідування і порушили справу. Також детективи провели обшуки за місцем проживання Гладковських, Жукова, Рогози та інших фігурантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: