Глава НБУ допустив падіння економіки не більше ніж на 5%

Читать на русском
За прогнозом Нацбанку, українська економіка після кризи в 2020 році впаде не більше ніж на 5%.

В цьому році в зв'язку з кризою через пандемію українська економіка впаде не більше ніж на 5%, а після цього почне підніматися.

Про це повідомив глава НБУ Яків Смолій на засіданні комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР, передає пресслужба Нацбанку 8 травня.

Іпотека за ставкою 10% і кредити для бізнесу: чи реально запустити програми в кризуПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні запустять дві кредитні програми, які допоможуть впоратися з кризою.

За його словами, українська економіка увійшла в кризу COVID-19 в набагато кращому стані, ніж під час криз 2008 або 2014 років.

«Ці досягнення реформ минулих років, швидкі і ефективні дії Національного банку, антикризова фіскальна політика - все це разом стане запорукою, що українська економіка впаде не більш, ніж на 5% в 2020 році», - заявив Смолій.

За прогнозом глави НБУ, вже в третьому кварталі, відразу після закінчення карантину, активність економіки почне відновлюватися. Тоді очікується і поступове зменшення безробіття.

«А вже в наступні роки ми знову побачимо зростання на рівні 4%. Для стимулювання економіки ми, ймовірно, зможемо ще знизити облікову ставку в цьому році», - додав Смолій.

Нагадаємо, раніше Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП України.

«Слово і діло» аналізувало, скільки часу Україні потрібно для відновлення після кризи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: