У Нацбанку знайшли пояснення стрибка безробіття

Читать на русском
Різке прискорення зростання безробіття в Україні пов'язане не тільки з кризою через пандемію, а й зі спрощенням процедури отримання статусу безробітного.

Різке прискорення зростання безробіття в Україні пов'язане не тільки з кризою через пандемію, а й зі спрощенням процедури отримання статусу безробітного.

Про це заявили в Нацбанку, передає пресслужба регулятора 16 квітня.

Інструкція для безробітних під час карантину: виплати, субсидії, онлайн-облік, часткове безробіттяСтатус безробітного буде надаватися з першого дня реєстрації в центрі зайнятості. Подати документи можна дистанційно.

«Збільшення зареєстрованих безробітних із початку квітня значною мірою може пояснюватися певним спрощенням процедур реєстрації. З середини березня - початку карантину - кількість нових вакансій впала вдвічі, кількість нових резюме за останні тижні практично не змінюється», - йдеться в звіті центробанку.

Відзначається, що за останній тиждень кількість нових вакансій зменшилася на 11%. При цьому з початку карантину показник навантаження (відношення нових резюме до нових вакансій) збільшився з 2,1 до 3, перш за все через зменшення кількості вакансій.

«Дещо погіршилися очікування щодо зайнятості. Однак, як і раніше, левова частка підприємств не налаштовані на звільнення, а, ймовірно, коригують свої плани з набору нового персоналу», - вважають в НБУ.

Раніше стало відомо, скільки безробітних встали на облік з початку карантину в Україні.

Також нагадаємо, Держслужба зайнятості спростила реєстрацію безробітних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: