Корупція в «Укроборонпромі»: ексдиректор ХБТЗ залишився без обов'язків

Читать на русском
Антикорупційний прокурор не звертався до суду із клопотанням про продовження обов'язків колишньому очільнику бронетанкового заводу.

Колишній директора Харківського бронетанкового заводу Олександр Глушко залишився без процесуальних обов'язків, оскільки прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не звертався про їх продовження у справі про корупцію в «Укроборонпромі».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 23 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відпустив Глушка під 450 тисяч гривень застави. Також на нього поклали низку обов'язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні, а також свідками поза межами процесуальних дій, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Востаннє суд продовжував дію обов'язків до 5 жовтня, а після цього, як зазначається в рішенні, прокурор не звертався з відповідним клопотанням.

Як відомо, зазначені підозри чинному та колишньому посадовцям ХБТЗ вручили в кримінальному провадженні, про яке робили розслідування журналісти Bihus.info. За даними журналістів, син колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі. Повідомлялося, що Гладковський-молодший разом із партнерами Андрієм Рогозою і Віталієм Жуковим організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства нібито переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: