Корупція в «Укроборонпромі»: суд продовжив обов'язки посадовцям ХБТЗ

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію обов'язків чинного та колишнього посадовця бронетанкового заводу в Харкові.

Суд продовжив дію обов'язків колишнього директора Харківського бронетанкового заводу Олександра Глушка та чинного першого заступника директора-головного інженера ХБТЗ Ігоря Якименка до 5 жовтня у межах справи про корупцію в «Укроборонпромі».

Такі рішення 5 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити дію всіх обов'язків Глушка та Якименка ще на два місяці. На його думку, ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати. Вивчивши клопотання, суддя їх задовольнив.

Крім того, САП просила суд продовжити ще на два місяці відсторонення Якименка від посади, проте суд задовольнив клопотання частково. Так він відсторонив підозрюваного до 5 вересня.

Раніше суд відпустив Глушка під 450 тисяч гривень застави, а Якименка – на поруки. Також суд відсторонив Якименка від посади заступника директора-головного інженера ХБТЗ.

Як відомо, зазначені підозри чинному та колишньому посадовцям ХБТЗ вручили в кримінальному провадженні, про яке робили розслідування журналісти Bihus.info. За даними журналістів, син колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі. Повідомлялося, що Гладковський-молодший разом із партнерами Андрієм Рогозою і Віталієм Жуковим організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства нібито переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: