Суд оголосив перерву у справі екснардепа Черненка

Читать на русском
Антикорупційний суд через зайнятість оголосив на шість днів перерву у справі колишнього члена українського парламенту.
Олександр Черненко

Суд оголосив перерву до 29 квітня у справі за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Черненка у зловживанні владою або службовим становищем.

Про це журналісту повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Вищому антикорупційному суді.

За словами співрозмовників, через зайнятість суддів в інших справах та через витребування деяких документів від прокурора суд оголосив перерву до 9:00 29 квітня.

Як повідомляло «Слово і діло», 23 квітня екснардеп Черненко визнав провину і уклав угоду зі слідством.

«Я повністю визнаю себе винним. Незнання законодавства не звільняє мене від відповідальності. Точніше, я не до кінця дочитав статтю, яка передбачає одержання компенсації з державних коштів на винайм готелю у зв'язку з відсутністю житла в Києві. Я проживав під Києвом і цей населених пункт входить до меж, за які компенсація не передбачається», – заявив він під час засідання.

У суді йому пояснили, що екснардепа обвинувачують у зловживанні службовим становищем, завдяки чому він одержав на свою банківську картку 582 430 грн компенсації на винайм номеру у готелі «Київ» у зв'язку з начебто відсутністю власного столичного житла. Водночас, як встановило слідство, його дружина мала квартири в Києві, а сам він проживав у населеному пункті неподалік від столиці, який входив до меж, за які компенсація не передбачається.

Суддя також повідомив, що політик уклав угоду зі слідством. За його словами, сторони узгодили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із забороною обіймати посади на строк 1 рік із штрафом 17 000 грн. Водночас вони домовились про звільнення від основного покарання на іспитовий строк.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Черненку. Раніше «Слово і діло» проаналізувало, як він виконував свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: