Як змінювалися рейтинги президентів України за рік після виборів

Читать на русском

У другому турі виборів за чинного президента Володимира Зеленського віддали голоси близько 73% українців. За рік після виборів, за даними Київського міжнародного інституту соціології, це готові зробити 42,6% опитаних. Падіння рейтингу протягом каденції – загальна тенденція для всіх українських президентів. «Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалася їх підтримка за рік після обрання.

У червні минулого року, через місяць після інавгурації, рейтинг Володимира Зеленського складав 67% (дані соціологічної групи «Рейтинг»). Станом на квітень цього року главу держави, за даними Центру Разумкова, підтримують 58,6% опитаних українців.

Падіння довіри до попередника Зеленського теж було відчутним. У травні 2014 року Петро Порошенко переміг на виборах з 54,7% голосів. У липні 2015 року його підтримували вже 29,5% українців (дані «Демократичних ініціатив»).

Віктор Янукович на виборах у лютому 2010 року набрав 48,95% голосів. За місяць його рейтинг складав 33%, а за рік – 28% ( «Рейтинг»). Віктор Ющенко наприкінці 2004 року переміг на виборах із 51,99% голосів. У лютому 2005-го рейтинг президента Ющенка становив 48,3%, а наприкінці року – 33,5%.

Раніше «Слово і діло» вивчило, як змінювалися рейтинги президентів протягом їх каденції.

Також ми писали про те, як змінилися рейтинги політичних партій за 2019-й і початок 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: