Перший день травня на Донбасі: 13 обстрілів, є поранені

Читать на русском
З початку 1 травня проросійські бойовики на Донбасі 13 разів відкривали вогонь, попри режим припинення вогню, в результаті чого поранення отримали 2 військових.

З початку 1 травня проросійські бойовики на Донбасі 13 разів відкривали вогонь, попри режим припинення вогню, в результаті чого поранення отримали 2 військових.

Про це повідомляє сторінка операції Об'єднаних сил у Facebook.

За даними штабу, окупаційні сили застосовували проти підрозділів Об'єднаних сил заборонені мінськими угодами міномети 82-го і 120-го калібрів, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю.

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 травняСитуація на сході країни станом на 1 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ворожі обстріли були зафіксовані поблизу населених пунктів Богданівки, Водяного, Тарамчука, Кам'янки, Старогнатівки, Кримського, Південного, Хутора Вольного і Травневого.

Відзначається, що українські військові давали відсіч ворожим підрозділам і жорстко припиняли дії окупаційних військ. Однак у результаті обстрілу було поранено 2 українських військових.

«Українські захисники на злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі операції штатним озброєнням адекватно відповідали на кожен обстріл. Втрати противника уточнюються», - додали в штабі.

Раніше в МЗС анонсували візит генсека ОБСЄ на Донбас.

Також нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала танки та гаубиці бойовиків на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: