У МЗС анонсували візит генсека ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спільно з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером відвідають Донбас.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спільно з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером відвідають Донбас.

Про це інформує пресслужба МЗС України.

Відповідні домовленості були досягнуті під час відеозустрічі сторін перед відкриттям першого засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України.

«Співрозмовники домовилися здійснити спільний візит на Донбас після покращення епідеміологічної ситуації», — йдеться в повідомленні.

Також під час розмови міністр наголосив, що російська агресія проти України та окупація Криму, що тривають, повинні залишатися у центрі порядку денного ОБСЄ як найбільші загрози європейській безпеці.

Глава зовнішньополітичного відомства України і Генеральний секретар ОБСЄ обговорили проблемні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні.

Співрозмовники були єдині в тому, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії COVID-19 значно звужують моніторингові можливості місії, порушують її мандат та ставлять під загрозу особисту безпеку спостерігачів.

Кулеба подякував за допомогу ОБСЄ у зусиллях зі звільнення незаконно утримуваних осіб на Донбасі. Міністр закликав генерального секретаря приділити особливу увагу становищу політичних в’язнів в тимчасово окупованому Криму та на території Російської Федерації та сприяти зусиллям з їхнього звільнення.

Нагадаємо, голова зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель здійснить свій перший закордонний візит після відкриття кордонів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: