ОБСЄ зафіксувала танки й гаубиці бойовиків на Донбасі

Читать на русском
Представники місії ОБСЄ зафіксували танки й важке озброєння бойовиків на Донбасі. Крім того, окупанти відкрили вогонь по БПЛ.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував важку техніку й озброєння бойовиків поза лінією відведення.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook 27 квітня.

Зеленський обіцяє закінчити війну на Донбасі. Які сценарії можливі?Володимир Зеленський знову запевнив українців у тому, що доб'ється завершення війни на Донбасі до закінчення терміну свого перебування на посаді глави держави.

За допомогою дрона ОБСЄ вдалося виявити, що поруч із населеним пунктом Греччине в Донецькій області перебувають три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика».

Також на непідконтрольній Україні території за межами районів відведення було помічено міномети 2Б9 «Волошка», 10 танків і 5 броньованих бойових машин.

У населених пунктах Соснівське, Набережне та Пікузи моніторинг виявив 779 протитанкових мін, які належать незаконним збройним формуванням РФ, додали в Генштабі.

Крім того, під час планових польотів над ОРДЛО бойовики двічі обстріляли безпілотники ОБСЄ.

Також у Генштабі повідомили, що на блокпосту поруч зі Станицею Луганською бойовики знову не пустили на непідконтрольні Україні райони патрулі СММ.

Усього з початку року окупанти вже 365 разів заважали роботі патрулям міжнародної організації.

Нагадаємо, в штабі ООС повідомляли, що за добу бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: