Ситуація на Донбасі: 16 обстрілів, є поранений

Читать на русском
На Донбасі, протягом 25 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню.

На Донбасі, протягом 25 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє сторінка операції Об'єднаних сил в Facebook.

Відзначається, що бойовики застосовували заборонені мінськими угодами міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

«Військовослужбовці Об'єднаних сил за допомогою чергових вогневих засобів взяли вичерпних заходів впливу на окупаційні підрозділи», - відзначили в штабі ООС.

Дванадцять порушень режиму припинення вогню за минулу добу зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід.

Карта ООС: ситуація на сході України на 25 квітняСитуація на сході країни станом на 25 квітня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Російські збройні формування тричі обстріляли наших захисників у районі Авдіївки, випустивши 12 хв 120-го калібру і 9 мін з 82 мм мінометів, а також вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Підрозділи ООС неподалік Павлопіля, Широкино, Старогнатівки, Опитного і Водяного противник стріляв із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поруч із Лебединським сили ООС зафіксували ворожий вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а неподалік н.п. Піски зі станкового протитанкового гранатомета.

З настанням темряви ворог випустив 24 міни 120 калібру по околицях Широкино, а по наших позиціях неподалік від Водяного застосував 82-мм міномети - 46 мін.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ збройні формування Російської Федерації зі 120 мм мінометів обстріляли наших військовослужбовців біля Новоалександровки і Попасної, використавши 29 хв, а з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів вели вогонь по наших позиціях поруч з Орехово.

Опорні пункти Об'єднаних сил поруч з Кримським окупанти обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У результаті ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення. За даними розвідки Об'єднаних сил, 25 квітня українські військовослужбовці вели оборонні дії, знищили чотирьох окупантів і ще п'ятьох поранили.

З початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід бойовики вже двічі порушили режим припинення вогню.

Бойовики з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв наші позиції біля Лебединського, а з зенітної установки ЗУ-23-2 - поруч з Широкино. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадки захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Раніше бойовики знову не пустили патруль ОБСЄ на окуповану територію Донбасу.

Також нагадаємо, Зеленський запевнив, що до кінця каденції вдасться завершити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: