У Швейцарії в травні відкриються школи і ресторани

Читать на русском
Уряд Швейцарії з 11 травня скасує ряд карантинних заборон. Відкриються магазини, ресторани і відновиться навчання у школах.
Fabrice Coffrini/AFP

Уряд Швейцарії з 11 травня істотно пом'якшить карантинні обмеження. Відновиться навчальний процес, а також відкриються заклади громадського харчування.

Про це заявила на пресконференції в середу, 29 квітня, федеральний президент Швейцарії Симонетта Соммаруга, повідомляє CNN.

Послаблення карантину: якими мають бути перші кроки владиПослаблення карантину має розпочатися з відновлення роботи транспорту та надання допомоги малому бузнесу.

За її словами, з 11 травня в Швейцарії буде дозволено працювати магазинам, культурним і спортивним закладам, ресторанам і барам.

За словами міністра внутрішніх справ Швейцарії Алена Берсе, також з 11 травня може поновитися навчальний процес в початкових і середніх школах. Прикордонні обмеження будуть теж пом'якшені. По відношенню до громадського транспорту приймуть ряд заходів по ослабленню заборон.

Третя фаза виходу з загальнонаціонального карантину розпочнеться 8 червня, за умови, якщо епідеміологічна ситуація в країні буде під контролем.

На сьогодні в Швейцарії зафіксовано 29,5 тис. випадків коронавірусу і 1699 смертей від інфекції. За добу було зареєстровано лише 143 нових випадки.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль анонсував «адаптивний» карантин в Україні після 11 травня.

Також повідомлялося, що в Ізраїлі відкриються салони краси та кафе на винос.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: