Вихід з карантину: що допоможе знизити напругу в суспільстві

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що розглядається три сценарії життя в умовах карантину: жорсткий, ліберальний та адаптований карантин, під час якого передбачаються запровадження обмежувальних заходів при активній економіці. «Слово і діло» звернулося по коментар до політтехнолога, виконавчого директора комунікаційної групи XPR Валентина Войткова. Він зауважив, що уряд повинен краще пояснювати необхідність тих чи інших запроваджених заходів, щоб уникнути напруги в суспільстві.

«Уряд повинен пояснювати населенню, чому карантин, чому такий режим, чому хтось закривається, хтось залишається працювати. Уряд повинен давати зрозумілу інформацію, щоб люди розуміли, що їх очікує за чотири тижні. Уряд в цілому більш-менш намагається в цьому руслі працювати, єдине, що останнім часом з’являються тенденції, пов’язані із тим, що в багатьох регіонах люди не розуміють вибірковість заходів щодо рівних суб’єктів економічної діяльності», – сказав Войтков.

«Травневі» на карантині: чи можуть оштрафувати за виїзд на природуЗа даними пресслужби Державної судової адміністрації, всього правоохоронці передали до судів 4581 адмінпротокол щодо порушення карантинних обмежень.

Політтехнолог уточнив, що влада повинна краще пояснювати людям необхідність запроваджених заходів, щоб не створювати напругу в суспільстві.

На його думку, в суспільстві немає розуміння, зокрема, щодо доцільності закриття одних підприємств тоді, як інші продовжують працювати.

«У деяких регіонах тому й були протести… Якщо взяти суто політично-гуманітарний аспект, то, ймовірно, уряду більш-менш вдається пояснювати, що вони роблять, але через неузгодженість певних дій і через вибірковість підходу ситуація зараз загострюється. Можливо, уряд повинен думати зараз про етапи виходу з карантину для малого та середнього бізнесу, бо ситуація може вибухнути», – пояснив виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про три сценарії життя в умовах пандемії китайського коронавірусу. Раніше Шмигаль допустив об'єднання трьох етапів виходу з карантину.

Також нагадаємо, прем'єр запевнив, що більшість українців продовжує працювати на карантині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: