МВС не щастить із «листами щастя»: запуск автофіксації порушень ПДР знову відтермінували

Читать на русском
Поки українським водіям листи щастя розсилати не будуть. Запуск автоматичної фіксації порушень ПДР відклали через карантин.

Міністерство внутрішніх справ України вже вдруге за рік відтермінувало запуск автоматичної фото- та відеофіксації порушення правил дорожнього руху.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МВС у Telegram.

Причина перенесення – карантин, який був запроваджений через коронавірус. «Ці обмеження частково стосуються й роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних у процесі роботи системи автофіксації. Тому в МВС ухвалили рішення про відтермінування роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину», – повідомили в МВС.

Топ-15 найбільш аварійних трас в УкраїніНайбільше аварій сталося на трасі М-06 Київ-Чоп. Небезпечні також дороги Київ-Одеса і Київ-Харків.

Історія із запровадженням системи автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні досить довга. У першій половині минулого року її обіцяв запустити ще Сергій Князєв – тодішній глава Національної поліції України: «Думаю, що в першому кварталі наступного року ми відзвітуємо про запуск пілотних проєктів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація почне працювати в усій країні». А глава МВС Арсен Аваков говорив, що система запрацює в повному обсязі до кінця 2019-го. Однак обидва виявилися не праві – довгоочікуваний запуск так і не відбувся.

Потім радник мера Києва Максим Бахматов анонсував розсилку «листів щастя» для водіїв з 1 січня 2020 року. Але на початку року система автоматичної фіксації адміністративних правопорушень теж не запрацювала, у рамках пілотного проєкту систему з використанням п'яти відеокамер тестували тільки в Києві.

Наприкінці лютого Бахматов заявив, що «листи щастя вже точно будуть розсилати з 1 травня: «Так, я всім киянам передаю привіт: вже скоро будете отримувати «листи щастя». І ось знову все перенесли, цього разу – через карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: