Фото- та відеофіксація порушень ПДР не запрацювала в обіцяні Князєвим терміни

Читать на русском
Сергій Князєв обіцяв, що фото- і відеофіксація порушень ПДР запрацює в першій половині року. Але зараз камери працюють тільки на окремих ділянках в рамках пілотного проекту.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв не виконав обіцянку про те, що фото- та відеофіксація порушень правил дорожнього руху запрацює в першій половині 2019 року.

Обіцянка він давав в грудні минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Думаю, що в першому кварталі наступного року ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація почне працювати по всій країні», – пообіцяв Князєв.

Верховна рада восьмого скликання так і не розглянула урядовий законопроект, який стосується підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху і дозволить запровадити відеофіксацію правопорушень на дорогах.

У березні міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що система відеофіксації порушень ПДР має запрацювати в повному обсязі до кінця 2019-го: «Майже все зроблено. Майже все готово. Нам не вистачає дрібних деталей, однієї постанови Кабміну і однієї поправки в парламенті. Думаю, ще в цьому році ми підключимо камери по всій країні. Спочатку запрацює 30 камер, потім 50, потім 150. Думаю, межа буде тисяча камер».

Станом на серпень в Україні відсутня система фото- та відеофіксації порушень на дорогах. Камери працюють лише на окремих ділянках в рамках пілотного проекту. З огляду на це, Князєв обіцянку не виконав.

Нагадаємо, в патрульної поліції назвали сім найпоширеніших причин ДТП в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: