Зеленському презентували систему фіксації порушень ПДР

Читать на русском
Зеленському презентували систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

До 1 травня в Київській області буде встановлено ще 30 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це розповів заступник очільника МВС України Антон Геращенко під час презентації президенту Володимиру Зеленському системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

У поліції нагадали водіям вимоги ПДРВ Україні з 1 жовтня водії зобов'язані вдень їздити за містом з увімкненими фарами. Вимога діятиме до 1 травня.

За словами Геращенка, камери автоматичної фіксації порушень ПДР, їх 20, встановлені у місцях, де за статистикою загинуло та травмувалося найбільше людей.

«Як буде в цілому працювати ця система: камера фіксує перевищення швидкості, після чого патрульний поліцейський фіксує на своєму комп’ютері й перевіряє номери автомобіля. Після встановлення – збіг номера автівки з її маркою фіксується та виписується адміністративний протокол. Цей адміністративний протокол через «Укрпошту» надсилається порушнику… Після цього порушник може ознайомитися з фотографією, місцем, часом та навіть передивитися відеозапис, коли саме його автівка перевищила швидкість», – розповів Геращенко.

За його словами, якщо за кермом був не власник автомобіля, то він може повідомити тій особі, якій він довірив своє авто, щоб вона сплатила адміністративний штраф.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков розповів, що в Україні завершився період підготовки до запровадження автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Також ми писали, що врятує українців від смертей на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: