МВС дозволило оплачувати штрафи за ПДР у додатку

Читать на русском
Скористатися додатком можна за номером посвідчення водія, ІПН або за серією та номером штрафу. У ньому можна не тільки сплатити штраф, а й перевірити статус та історію оплат.

Для українських водіїв запустили додаток, в якому можна заплатити за порушення ПДР.

Про це повідомили в пресслужбі МВС у вівторок, 28 квітня.

Скористатися додатком можна за номером посвідчення водія, ІПН або за серією та номером штрафу. У ньому можна не тільки сплатити штраф, а й перевірити статус та історію оплат.

Як зміняться штрафи за порушення ПДР у 2020 роціШтрафи за порушення деяких правил дорожнього руху в Україні цьогоріч посиляться. Подробиці – на інфографіці.

Ця функція стала доступною після відкриттям МВС даних про факти порушення ПДР. Це забезпечує прозорість процедури штрафних платежів.

Оновлення програми Штрафи UA вже працює для iOS, оновлення для Android вийде на початку травня.

«За даними платформи Opendatabot, наразі кількість непогашених водійських штрафів – 858 954 (це близько 0,5 млрд грн). Одна з ключових причин – складний процес оплати, який передбачає проходження низки інстанцій. У результаті на різних стадіях виникають помилки: платіж може бути надіслано не на ті реквізити або неточно вказана сума. Велика частина штрафів, сплачених через банки, зависають на рахунках скарбниці, але не підтягуються автоматично до поліції. Через це «оплачено» – це не завжди «погашено». Оплата через спеціалізований онлайн-сервіс є найбільш надійним способом», – йдеться в повідомленні.

Додатком користуються зараз 160 000 осіб. Через сервіс було оплачено понад 42 000 штрафів на суму понад 12,3 млн грн.   Раніше Верховна рада скасувала штрафні бали за порушення правил дорожнього руху. Усі штрафи доведеться оплачувати грішми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: