«Листи щастя»: штрафи для водіїв знову відтерміновуються

Читать на русском

Система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в Україні наразі не працює. Про це повідомили в Департаменті патрульної поліції.

Незважаючи на повідомлення ЗМІ та заяви представників КМДА про те, що столичні водії отримуватимуть «листи щастя» з 1 січня 2020 року, система автоматичної фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні наразі не працює.

Про це йдеться у відповіді Департаменту патрульної поліції на запит «Слово і Діло».

В патрульній поліції повідомили, що Нацполіція і Міністерство внутрішніх справ працюють над впровадженням системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. В рамках пілотного проєкту зараз тестують систему з використанням п'яти відеокамер, встановлених на вулицях Києва. Крім того, погоджено ще 15 нових місць для встановлення комплексів у межах Києва і п'яти місць у межах Київської області.

Функціонувати система автоматичної фіксації порушень почне після завершення тестування. При цьому в листопаді в Київській адміністрації заявляли, що водії будуть отримувати «листи щастя» з попередженнями про порушення, а з 1 січня – їх будуть обов'язково штрафувати.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про зміну системи штрафів для водіїв за перевищення швидкості в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: