У Кличка знову анонсували «листи щастя» для водіїв. Цього разу – з травня

Читать на русском
Листи щастя водіям почнуть розсилати з травня, про це повідомив радник мера Києва Максим Бахматов.

Радник мера Києва Максим Бахматов анонсував, що з травня водіям, які порушили правила дорожнього руху, будуть надсилати «листи щастя».

Про це він розповів у ефірі телеканалу «Україна 24».

«20 автомобільних, сучасних комплексів камер встановлені в Києві. Один комплекс коштує 1 млн грн. Вони всі працюють у тестовому режимі. Одна камера за 12 годин фіксує 16 тисяч порушень, це в тестовому режимі. Так, я всім киянам передаю вітання: вже скоро будете отримувати «листи щастя». Тільки сьогодні в нас був конференц-зв'язок з Антоном Геращенком (заступник міністра внутрішніх справ – ред.). Він пообіцяв, що до травня автоматичні системи камер будуть запущені в Києві в пілотному режимі, а потім по всій країні», – заявив Бахматов.

Відзначимо, раніше Бахматов так само впевнено говорив, що розсилати «листи щастя» будуть вже з 1 січня 2020 року: «Водії будуть отримувати «листи щастя» з попередженням, що така людина там-то порушила. А з 1 січня це вже буде жорстко за законом». Однак у патрульній поліції «Слово і Діло» повідомили, що система автоматичної фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні наразі не працює.

Нагадаємо, в Україні за 2019 рік відбулося 160,6 тисячі дорожньо-транспортних пригод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: