Під Кабміном протестують підприємці

Читать на русском

У середу, 29 квітня, під Кабінетом міністрів представники малого та середнього бізнесу проводять акцію протесту та вимагають послабити карантинні заходи.

У середу, 29 квітня, під Кабінетом міністрів представники малого та середнього бізнесу проводять акцію протесту та вимагають послабити карантинні заходи.

Як повідомляє «Суспільне», в акції беруть участь близько 500 людей.

Учасники приїхали на машинах з усієї Україні та стали у два ряди. Представники правоохоронних органів викликали евакуатори, щоб прибрати машини з проїжджої частини, через що між представниками Нацгвардії та учасниками протесту стався конфлікт.

Підприємці дотримуються карантину, тримають дистанцію, стоять на відстані метру один від одного, прийшли в масках та рукавичках.

Вони вимагають послабити карантинні заходи вже з 1 травня, та готові дотримуватися необхідних санітарних умов.

Вулиця Грушевського частково перекрита, з будинку уряду до підприємців ніхто не виходив.

Пізніше до учасників акції вийшов народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк, який повідомив, що в комітетах будуть виносити питання про послаблення карантину, а також будуть обговорювати послаблення для підприємців у вигляді звільнення від податків, перевірок та зайвої звітності.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Києві на першому етапі послаблення карантинних обмежень дозволять роботу перукарень, непродовольчих магазинів, адвокатських бюро.

Громадський транспорт на першому етапі почне роботу в обмеженому режимі. При цьому роботу метро буде відновлено лише після рішення Кабміну.

Нагадаємо, у середу, 29 квітня, в Україні планується відкриття продовольчих ринків, які будуть неухильно дотримуватися умов МОЗу.

Як відомо, карантин в Україні запровадили до 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: