Кличко презентував план послаблення карантину

Читать на русском
У Києві дозволять роботу перукарень, непродовольчих магазинів, адвокатських бюро, а кафе й ресторанів – лише їжа на винос. Можна гуляти в парках, але невеликими групами.

У Києві на першому етапі послаблення карантинних обмежень дозволять роботу перукарень, непродовольчих магазинів, адвокатських бюро. Кафе та ресторани зможуть лише готувати їжу на винос.

Про це розповів міський голова Києва Віталій Кличко на брифінгу, презентуючи план послаблення карантину.

«Йдеться про непродовольчі магазини до 300 м кв. за умови, що буде не більше 1 відвідувача у масці на 10 м кв. Обов'язкова обробка приміщень двічі на день. Великі торговельні центри на першому етапі не відкриваються. Зможуть почати роботу перукарні та салони краси. Кав'ярні, як і ресторани, зможуть працювати на винос», – пояснив він.

Також мер анонсував, що знімуть обмеження з парків. Можна буде гуляти групами не більше 2 людей, або дорослі з дитиною.

За словами Кличка, план послаблення передбачає кілька етапів. У разі позитивного результату за тиждень-два влада перейде до другого етапу пом'якшення.

Закритими залишаться школи й дитячі сади, а також дитячі й спортмайданчики.

Громадський транспорт на першому етапі почне роботу в обмеженому режимі. При цьому роботу метро буде відновлено лише після рішення Кабміну.

Нагадаємо, у середу, 29 квітня, в Україні планується відкриття продовольчих ринків, які будуть неухильно дотримуватися умов МОЗу.

Як відомо, карантин в Україні ввели до 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: