Суд скасував підозру куму ексголови ДФС Продана

Читать на русском
Столичний райсуд скасував підозру другу колишнього тимчасового керівника фіскальної служби, якому інкримінували збагачення.
Мирослав Продан

Суд скасував підозру куму колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана Максиму Павицькому, якому залишали підозру у легалізації коштів.

Таке рішення ще 18 жовтня 2019 року ухвалив Печерський районний суд міста Києва, яке 5 грудня залишив в силі Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Павицького підозрювали у легалізації коштів у справі за підозрою Продана у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень. Проте Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною. Тому справу в частині підозри ексголові ДФС закрили, а саме провадження з підозрою кума Продана передали до Генеральної прокуратури України.

Адвокат Павицького подав до Печерського райсуду Києва скаргу на повідомлену підозру і просив її скасувати, оскільки легалізація коштів є предикатним злочином у цьому випадку визнаного неконституційним незаконного збагачення. На думку захисту, декриміналізацією складу злочину держава визнала, що незаконне збагачення не є злочинним а відтак, щодо такого майна не може здійснюватися легалізація, як склад злочину. Суд скаргу задовольнив і скасував підозру.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор ГПУ подав апеляційну скаргу. Однак Київський апеляційний суд залишив її без задоволення.

Нагадаємо, САП повідомляла Продану про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, більша частина з 89,52 млн грн була витрачена Проданом нібито на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. Як вважають правоохоронці, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: