ДБР розслідує можливе підроблення САП у справі Продана

Читать на русском
Новостворений правоохоронний орган отримав доступ до документів Генпрокуратури, а саме до справи колишнього головного фіскала.
Мирослав Продан

Державне бюро розслідувань отримало доступ до документів Генеральної прокуратури України, а саме закритого кримінального провадження в частині підозри колишнього виконувачу обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану у незаконному збагаченні.

Таке рішення 8 липня ухвалив слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва Микита Рибак за результатами розгляду клопотання слідчого Держбюро розслідувань, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, ДБР порушило це провадження на підставі рішення Шевченківського суду. Зокрема, як повідомляв заявник, прокурори САП знали, що Продан та члени його сім'ї припинили використовувати засоби зв'язку, оскільки вказана інформація дійшла до САП від Служби безпеки України. Втім САП все одно направила Продану у месенджерах Viber та WhatsApp протоколи про вручення повідомлення про виклик та протокол про вручення екс-голові ДФС письмового повідомлення про підозру. Згідно інформації заявника та показів Продана ця інформація у протоколах не відповідає дійсності.

У зв'язку з цим, слідчий ДБР просив суд надати доступ до «справи Продана», а саме вказаних протоколів; листа СБУ до САП та іншого. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, у НАБУ прокоментували закриття справи Продана. Пізніше, суд скасував арешт майна в цій справі. Також суд зняв арешт і з решти майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: