Суд скасував арешт майна у «справі Продана»

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання адвоката про зняття арешту з майна у кримінальному провадженні щодо колишнього головного фіскала.
Мирослав Продан

Суд скасував арешт трьох квартир колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, а також автомобіля фірми, який нібито перебував у фактичній власності посадовця.

Такі рішення 3 і 6 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотань адвокатів, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на автомобіль Toyota Land Cruised 200 2017 року випуску, який належить компанії «Антей», проте, за даними слідства, автівка була у фактичній власності Продана. Також іншим рішенням суду арешт був накладений на квартиру екс-посадовця загальною площею 88,4 кв. м і дві квартири, набуті їм у шлюбі, загальними площами 72,1 кв. м і 58,5 кв. м.

Адвокати вказували, що постановою заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка від 6 березня кримінальне провадження в частині підозри Продану в незаконному збагаченні (стаття 368-2 Кримінального кодексу України) закрите, оскільки сама стаття визнана неконституційною Конституційним судом України. Водночас метою арешту майна було вказано забезпечення для можливої майбутньої конфіскації майна як виду покарання за ст. 368-2 ККУ, у чому відпала потреба після винесення постанови. Однак прокурор під час винесення документу не вирішив питання зняття арешту з майна, тому адвокати просили зробити це суд.

Вивчивши клопотання, суддя Вишняк їх задовольнив.

Нагадаємо, у НАБУ прокоментували закриття справи Продана. Раніше суд скасував домашній арешт його кума. Також суд призначав експертизу квартири дружини екс-чиновника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: