Суд скасував домашній арешт кума Продана

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вирішив скасувати запобіжний захід другу колишнього тимчасового керівника фіскальної служби.
Максим Павицький

Суд скасував нічний домашній арешт куму колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана Максиму Павицькому, якого підозрюють у легалізації коштів.

Таке рішення 15 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги його адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Павицького відправили під нічний домашній арешт, оскільки його підозрюють у легалізації коштів у справі за підозрою Продана. Раніше колишнього очільника фіскальної служби підозрювали у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень та легалізації коштів, проте Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною.

За версією слідства, з цієї суми більша частина була витрачена на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. Як вважають правоохоронці, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Не погоджуючись з нічним домашнім арештом, адвокат Павицького подав апеляційну скаргу. Він вказував, що ухвала необґрунтована, невмотивована та така, що постановлена з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу. Також захисник підкреслював, що в інкримінованому Павицькому злочині відсутній безпосередній предмет злочину - незаконно здобуті грошові кошти від вчинення іншого кримінального правопорушення, яке визнано неконституційним.

Вивчивши доводи захисту, колегія суддів задовольнила скаргу частково. Так, вони скасували нічний домашній арешт і зобов'язали Павицького прибувати за вимогою правоохоронців.

Нагадаємо, САП повідомила Продану про підозру у незаконному збагаченні. Пізніше, у НАБУ прокоментували закриття справи екс-голови ДФС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: