У Швейцарії частково послабили карантин

Читать на русском
У Швейцарії з понеділка, 27 квітня, послабили карантинні заходи, запроваджені в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.

У Швейцарії з понеділка, 27 квітня, послабили карантинні заходи, запроваджені в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.

В країні почали відкриватися деякі магазини, що займаються продажем будівельних матеріалів, господарських та садівничих товарів.

Також дозволили працювати салонам краси, перукарням, тату-салонам, ветклінікам.

При цьому магазини, салони і клініки зобов'язали стежити за підвищеними санітарними заходами, в тому числі дотриманням соціальної дистанції і оплатою послуг платіжними картками, а не готівкою.

Відразу після відкриття господарських магазінов біля їхніх входів скупчилися довгі черги.

У Швейцарії влада вирішила знімати заходи в три етапи. Наступний етап послаблення обмежень намічений на 11 травня, тоді відкриються школи, а також всі інші магазини і ринки.

З 8 червня у Швейцарії планується відновлення занять в університетах, а також початок роботи розважальних центрів.

В цілому у Швейцарії зареєстровано 29 тис. випадків коронавірусу, 1,6 тис. людей померли.

Нагадаємо, уряд Грузії почав перший етап з ослаблення карантину, який був запроваджений для боротьби з поширенням коронавірусу.

Також повідомлялося, що другий, третій і четвертий етапи виходу України з карантину можуть початися одночасно в залежності від динаміки захворювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: