Кулеба назвав мету відеоконференції голів МЗС у Нормандському форматі

Читать на русском
Основна мета відеоконференції в Нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ, яка відбудеться у четвер, 30 квітня, – оцінити виконання рішень паризького саміту.

Основна мета відеоконференції в Нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ, яка відбудеться у четвер, 30 квітня, – оцінити виконання рішень паризького саміту.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, 28 квітня.

Нормандські перемовини: чи буде обговорюватися повернення Україні контролю над кордоном?Питання повернення Україні контролю над кордоном може стати предметом консультацій під час відеоконференції глав МЗС нормандської четвірки.

Він зазначив, що необхідність в розмові міністрів Нормандського формату назріла давно через відсутність значного прогресу в реалізації рішень Нормандського саміту в Парижі.

«Відеоконференція відбудеться в цей четвер, 30 квітня. Будуть всі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм всім за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході. Давно назріла необхідність у розмові міністрів Нормандського формату, адже ми бачимо, що рішення паризького саміту пробуксовують. Нам потрібно надати імпульс на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні, де потрібно буде досягати нових домовленостей і рухатися шляхом до припинення війни, до деокупації українських територій і, нарешті, припинення російської агресії в цілому. Тому основна мета цієї зустрічі, по-перше, оцінити, що було зроблено з моменту Паризького саміту, і до цього четверга», – зазначив міністр.

За його словами, на думку української сторони, тут з позитиву можна відзначити лише обмін й повернення незаконно утримуваних громадян.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату проведуть конференцію у відеоформаті, яка попередньо запланована на 30 квітня.

Як відомо, зустріч радників лідерів «нормандської четвірки» перенесли.

Нагадаємо, президент Зеленський запевнив, що до кінця каденції вдасться завершити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: