Нормандський формат онлайн: чого чекати від переговорів глав МЗС

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

У МЗС повідомили, що 30 квітня запланована відеоконференція міністрів закордонних справ у Нормандському форматі. «Слово і діло» звернулося по коментар до політолога Володимира Золотарьова про те, чого очікувати від запланованих переговорів. Золотарьов підкреслив, що Нормандські переговори залишаються важливим форматом, але закликав українську владу його не переоцінювати в можливості ухвалення реальних рішень.

«Вірогідно, що нічого чекати не доводиться. Це демонструє, що йде процес, переговори. Рішення в цьому форматі не буде. Це формат заради формату та рух заради руху, що загалом теж непогано. Тому що поки вони перемовляються, то менше стріляють, а рішення можливе тільки в Кремлі та, поки Путіна не змусять якісь обставини змінити свою політику щодо України, нічого не станеться. Від нас це не залежить. У мене складається стійке відчуття, що Зеленський цього не розуміє», – сказав Золотарьов.

Зеленський запевнив, що до кінця каденції вдасться завершити війну на ДонбасіПрезидент Володимир Зеленський заявив, що до кінця каденції Україні вдасться закінчити війну на Донбасі.

На думку експерта, переговори все ж необхідні та залишаються важливою фазою при обговоренні конфлікту сторонами. Однак слабкість позиції української влади полягає в тому, що можливість цих переговорів переоцінюється.

«Путіну потрібен бардак і стан уповільненої війни, тому поки він сам свою політику не змінить, нічого не буде», – наголосив Володимир Золотарьов.

Політолог підсумував, що готовність української влади виконувати вимогу помилкова з тієї позиції, що в Кремлі зацікавлені в тому, щоб війна тривала нескінченно.

Нагадаємо, глава німецького МЗС Гайко Маас анонсував проведення відеоконференції міністрів закордонних справ країн Нормандського формату наступного тижня. Як відомо, переговори були перенесені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: