У МЗС анонсували відеозустріч міністрів у Нормандському форматі

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату проведуть конферецію у відеоформаті, яка попередньо запланована на 30 квітня.

Міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату проведуть конферецію у відеоформаті, яка попередньо запланована на 30 квітня.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко.

Нормандський формат на карантині: сценарії подій на Донбасі у 2020 роціПандемія коронавірусу та ситуація довкола створення Консультативної ради суттєво вплинуть на ймовірність проведення саміту в Нормандському форматі. Як далі розвиватимуться події на Донбасі – прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Як повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба, розмова по відеозв'язку міністрів закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату попередньо запланована на 30 квітня. На необхідності переговорів очільників МЗС неодноразово наголошував міністр Дмитро Кулеба. Сподіваємось на конструктивний підхід з боку Росії у справі пошуку рішення для досягнення миру на Донбасі і припинення агресії. Нам потрібно надати імпульс нормандському процесу», - підкреслила вона.

Раніше глава німецького МЗС Гайко Маас анонсував проведення відеоконференції міністрів закордонних справ країн нормандського формату наступного тижня.

Як відомо, зустріч радників лідерів «нормандської четвірки» перенесли.

Нагадаємо, президент Зеленський запевнив, що до кінця каденції вдасться завершити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: