Кабмін оприлюднив 5-етапний план виходу з карантину

Читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль опублікував дорожню карту виходу із карантину, яка складається з 5 етапів, її реалізація може початися після 11 травня за умови спаду захворюваності на коронавірус.

Відповідну публікацію голова уряду зробив у Telegram.

За словами Шмигаля, 5-етапний план виходу з карантин «дасть можливість зберегти життя українців і водночас поступово відновити економічну стабільність».

Згідно з документом, на першому етапі відкриють парки та інші зони відпочинку (окрім дитячих майданчиків), дозволять роботу салонів краси, оптових та роздрібних непродовольчих ринків, кав’ярень (на винос), автомийок, веломагазинів, велопрокатів, нотаріусів, адвокатів та аудиторів, а також тренування у командних видах спорту.

На другому етапі відкриють тренажерні зали та фітнес-центри, готелі, дозволять ресторанам та кафе обслуговувати клієнтів на виніс, відновлять роботу кінотеатрів на відкритих майданчиках, знімуть обмеження з побутового обслуговування населення, з проведення спортивних змагань (до 50 учасників, без глядачів) та почнуть підготовку до ЗНО.

Третій етап передбачає відновлення роботи метрополітену для спецперевезень, міжміського сполучення (в межах області). На цьому етапі відкриють магазини в ТРЦ, театри та кінотеатри, спортивні та дитячі майданчики, хостели, санаторії, бази відпочинку та всі заклади громадського харчування.

На четвертому етапі відновлять роботу всього громадського транспорту, включно в метрополітеном та знімуть інші обмеження з ТРЦ, закладів культури, освіти тощо.

На п’ятому етапі планують скасувати інші обмеження.

Як відомо, уряд 22 квітня, продовжив карантин до 11 травня, оскільки пік захворюваності на коронавірус очікується на початку наступного місяця.

Президент України Володимир Зеленський назвав дві умови для пом'якшення карантину.

Нагадаємо, більшість українців на карантині продовжують працювати.

Також відзначимо, в Києві склали 951 протокол за порушення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: