Криклій розповів, як планують запускати транспорт після карантину

Читать на русском
Криклій розповів, що в планах з 12 травня почати відновлювати роботу міського, приміського і міжміського транспорту, авіасполучення відновиться пізніше.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що в планах з 12 травня почати відновлювати роботу міського, приміського й міжміського транспорту, авіасполучення відновиться пізніше.

«Ми плануємо 12 травня відновлювати активність у містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато що залежить від того, які показники щодо поширення вірусу ми будемо мати до 12 травня. Надалі плануємо і авіасполучення. Звісно, ми можемо говорити лише про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів – невигідно. Вигідніше не літати», – розповів він Ліга.net.

Вихід із карантину: як відновити транспортне сполученняВідновлення роботи транспорту має відбуватися поетапно і передусім повинні бути відновлені залізничні перевезення.

За його словами, будуть стримувальні рішення й обмеження: маски, термоскринінг, де це можливо, а в міському транспорті можна буде використовувати лише сидячі місця.

«Ми готуємо пропозиції щодо алгоритму виходу з карантину. Найголовніше, потрібен буде «плюс» від МОЗ – у них перша скрипка», – сказав міністр.

«Слово і діло» звернулося по коментар до експерта у сфері транспорту Олександра Кави про те, як необхідно відновлювати транспортне сполучення в країні.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Також повідомлялося, що урядів розробляє поетапний запуск громадського транспорту

Криклій допустив, що метро в Україні можуть відкрити до кінця травняМетрополітени в Україні можуть відкрити до кінця весни, проте все залежатиме від того, як українці будуть дотримуватися карантину на травневі свята.
.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: