Хабар голові ФДМ: підозрюваному продовжили домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження строку домашнього арешту підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 29 квітня строк цілодобового домашнього арешту для Сергія Щербака, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у дачі неправомірної вигоди голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Таке рішення 24 березня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ затримало Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Щербака за підозрою у дачі хабара голові Фонду держмайна. Пізніше суд відправив Щербака під цілодобовий домашній арешт.

У зв'язку з наближенням дати завершення строку прокурор САП подав клопотання про продовження домашнього арешту в межах строків розслідування. Суд клопотання задовольнив.

Як встановило слідство, затримані запропонували голові Фонду державного майна України $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи. За задумом призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину.

Затримані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу в $50 тисяч їх викрили детективи НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: