Комітет ВР розглянув усі поправки до «антиколомойського закону»

Читать на русском
Фінансовий комітет Ради 27 квітня завершив розгляд всіх 16,5 тисячі поправок до законопроекту про банки й рекомендує його до другого читання.
facebook.com/zheleznyak.y

Комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики в понеділок, 27 квітня, розглянув всі 16,5 тисячі поправок до закону про банки.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк в Facebook.

Закон про банки: як довго чекатиме МВФ і чи надасть транш, якщо документ не ухвалятьТиждень тому на позачерговому засіданні Верховна рада дала старт земельній реформі та ухвалила в першому читанні так званий закон про банки, на якому наполягають кредитори. Однак до другого читання до закону про банки вже подано 16 тисяч правок.

За його словами, обговорення рекордної кількості поправок тривало чотири дні. За підсумком члени комітету проголосували за те, щоб рекомендувати банківський закон до другого читання ВР.

Железняк уточнив, що всі норми, які стосувалися неможливості повернення ПриватБанку колишнім власникам, залишилися без змін.

Водночас до другого читання комітет все ж вніс деякі зміни в закон. А саме:

  • виключена норма про обмеження державної реєстрації. Питання може бути вирішене на рівні підзаконних нормативно-правових актів, без змін в закон;
  • змінено процедури по призначенню судом аудиторської компанії, яка визначатиме розмір збитків;
  • судові провадження, які почалися, але не отримали остаточного рішення до дня вступу в силу цього закону, вирішуються, розглядаються або переглядаються за новими правилами, передбаченими цим законом;
  • внесені уточнювальні зміни в норму про заборону зупинки аукціонів;
  • техніко-юридичні зміни, які покращують якість законопроекту.

Нагадаємо, раніше відбулося засідання підкомітету ВР з питань банківської діяльності. На ньому всі поправки до закону розбили на 63 абзаци.

Так званий «антиколомойський закон» ВР ухвалила в першому читанні 30 березня. Ухвалення даного законопроекту є однією з умов нової програми фінансування МВФ.

До закону подали понад 16,5 тис. правок.

Також повідомлялося, що представників МВФ запросили на розгляд у Раді закону про банки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: