У Раді вирішили, як розглянути всі поправки до «антиколомойского закону»

Читать на русском
У Верховній раді придумали, як розглянути всі 16 тисяч правок до антиколомойського закону. Їх будуть виносити на голосування розділами.

Розглядати 16 тисяч поправок до закону про банки («антиколомойский закон») будуть за спеціальною статтею Регламенту, яка дозволяє виносити на голосування поправки цілими розділами.

Про це повідомляє видання «Українська правда», посилаючись на одного з членів банківського парламентського комітету.

«Ми підемо за 119 статтею Регламенту. Це дозволить відсівати правки цілим пачками. Ми так уже голосували скандальний закон щодо «майданчиків Яценко», такий механізм є», – повідомив співрозмовник.

«Антиколомойський закон»: наскільки активними раніше були автори тисяч поправокДо антиколомойського закону подано понад 16 тисяч правок. Ми подивилися, наскільки активними раніше були нардепи, які запропонували понад тисячу.

Найближчим часом банківський комітет повинен узгодити текст розділів, куди увійде частина правок. Після цього нардепи голосуватимуть за тексти розділів, відкидаючи ті правки, які до цього відхилив профільний комітет. Очікується, що комітет впорається зі своїм завданням до кінця тижня.

«Комітет повинен скласти порівняльну таблицю, і пройтися всіма 16 тисячами правок. Якщо чесно, то можна було б і на понеділок встигнути. Якби хтось ставив таке завдання, поки ж орієнтуємося на другу половину тижня», – додали в комітеті.

Нагадаємо, законопроект про банки, який у ЗМІ назвали «антиколомойським», Рада ухвалила в першому читанні 30 березня на позачерговому засіданні. Ухвалення даного закону – обов'язкова умова нової програми фінансування від МВФ.

До закону про банки подали 16 тисяч поправок. На минулому тижні профільний комітет оформляв їх в таблицю.

До порядку денного позачергового засідання Ради 13 квітня закон про банки не увійшов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: