Закон про банки: в мережі обговорюють рекордну кількість правок

Читать на русском

Антиколомойський закон заспамили правками, їх – більше 16 тисяч. Це може затягнути розгляд законопроекту на багато місяців.
Слово і діло

До законопроекту про банки («антиколомойський закон») подали 16,3 тисячі правок. Це рекордна кількість, Верховна рада може витратити більше півроку на розгляд ініціативи.

Нагадаємо, що законопроект унеможливить скасування рішення про націоналізацію або ліквідацію банку, повернути попереднім власникам компенсацію з держбюджету теж буде не можна. Найбільше правок до проекту подали Антон Поляков, Віктор Бондар, Дмитро Чорний, Ольга Василевська-Смаглюк, Олег Дунда, Сергій Демченко і Олександр Дубінський.

«Слово і діло» подивилося, що про «спам» правками думають в соціальних мережах.

«16 тисяч правок фактично змушують парламент використовувати процедуру ad hok (виняток від прописаної в регламенті процедури, з урахуванням виняткових умов). Для цього необхідне рішення профільного комітету. Зрозуміло, що далі Коломойський буде намагатися оскаржити в суді дію ухваленого таким чином закону. Але закон не можна зупинити за допомогою рішення судді, і він почне діяти після підписання та опублікування», – написала Олеся Яхно.

«Варіанти у Володимира Зеленського такі. Продовжувати позачергові засідання і розглянути 16 тисяч правок, і це означає, що розгляд затягнеться навіть при супершвидких темпах голосування на пару тижнів. Відразу домовитися з Коломойським, і спробувати розміняти Приват на інші сфери, де Зеленський дає працювати і заробляти Коломойському – енергетика. Розірвати відносини з Коломойським і розколоти фракцію. Почати голосувати і не ухвалювати нові правки, закрити очі на все. Отримати звинувачення, позови, інформаційну війну, але продавити своє рішення особисто», – написав Юрій Бутусов.

«Якщо проросійська фракція ОПЗЖ внесла свого часу три тисячі правок до закону про ринок землі, то тут вже говорять про десятки тисяч. Їх внесли депутати, яких пов'язують з ІВК. Ок, РФ ненавидить Україну і цілком зрозуміло її бажання паралізувати наш парламент. Але тут людина вважалася в 2014 році патріотом, критикувала киян за те, що вони нібито не відчувають біль війни, ходять в ресторани, але в підсумку, судячи з кількості правок, Ігор Валерійович має в рази більше бажання паралізувати нашу законодавчу гілку влади. Крім того, ОПЗЖ вносили свої правки до пандемії, а ІВК – в той момент, коли ми ще не знаємо, як країна перенесе фінансово-економічну кризу через епідемію», – написав Сергій Наумович.

«Депутати Зеленського внесли 16 тисяч правок в «антиколомойський закон», щоб він був ухвалений ніколи. Але чому з партії їх не викидають. СБУ не нацьковують. Венедіктову не посилають. Напевно, соромляться Коломойського образити», – написав Петро Шуклінов.

Нагадаємо, «Слово і діло» подивилося, наскільки активними раніше були народні депутати, які подали більше тисячі правок до «антиколомойського закону».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: