Зеленський нагородив рятувальників, що гасили пожежу в зоні ЧАЕС

Читать на русском

Президент України вручив нагороди рятувальникам, які гасили пожежу в Чорнобильській зоні. Також Володимир Зеленський оглянув згорілий ліс з вертольота.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відвідав Чорнобильську зону відчуження і зустрівся зі співробітниками ДСНС, які гасили масштабну лісову пожежу.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента у неділю, 26 квітня.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

Згідно з повідомленням, сьогодні вдень Зеленський облетів на вертольоті ділянку лісового масиву, яка постраждала в результаті пожежі. Після цього президент зустрівся з працівниками ДСНС України, які брали участь у ліквідації вогню в зоні відчуження.

Зеленський вручив державні нагороди 22 рятувальникам і подякував їм за роботу.

«Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з вертольота, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас - герої», - сказав президент.

Голова держави також уточнив, що вогонь знищив понад 11 тисяч гектарів лісу в зоні ЧАЕС.

Як відомо, масштабна пожежа в Чорнобильській зоні спалахнула кілька тижнів тому. На сьогодні відкритого вогню вже немає. Рятувальникам залишилося загасити два осередки тління на місці загоряння.

Раніше Зеленський вшанував пам'ять героїв-чорнобильців.

Сьогодні, 26 квітня, відзначають 34-ту річницю аварії на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: