Кабмін виділив понад сотню мільйонів на ліквідацію пожежі в зоні ЧАЕС

Читать на русском
ДСНС отримає 100 млн грн для запобігання наслідків надзвичайних ситуацій, а також на заходи, пов'язані з пожежами в зоні відчуження.

ДСНС отримає 100 млн грн для запобігання наслідків надзвичайних ситуацій, а також на заходи, пов'язані з пожежами в зоні відчуження.

Відповідне розпорядження ухвалив Кабінет міністрів, повідомляє пресслужба відомства.

«Кабмін на своєму позачерговому засіданні прийняв рішення про виділення додаткових коштів на ліквідацію пожежі у зоні відчуження та для здійснення заходів, пов’язаних з надзвичайними ситуаціями. Зокрема, ухвалено розпорядження про виділення 100 млн грн Міністерству внутрішніх справ, які будуть направлені Державній службі з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій», — йдеться у повідомленні.

Також уряд ухвалив розпорядження про виділення Міністерству енергетики та захисту довкілля 44,9 млн грн (для Держагентства лісових ресурсів — 10,1 млн грн та Держагентства України з управління зоною відчуження — 34,8 млн грн) для здійснення заходів, пов’язаних з пожежами в зоні відчуження та зоні обов’язкового відселення.

Нагадаємо, станом на 7 годину 14 квітня у Чорнобильскій зоні відчуження продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв.

Раніше повідомлялося, що у Чорнобильській зоні пожежа, що триває вже більше тижня, наближається до Прип'яті.

У МВС запевнили, що пожежа в зоні ЧАЕС не досягне сховищ ядерних відходів.

Нагадаємо, парламент в кілька разів підвищив штрафи за спалювання сухої трави.

Президент Володимир Зеленський анонсував звіт від голови ДСНС Миколи Чечоткіна щодо ситуації з пожежами в Україні, зокрема щодо пожежі в зоні ЧАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: