Криклій допустив, що метро в Україні можуть відкрити до кінця травня

Читать на русском
Метрополітени в Україні можуть відкрити до кінця весни, проте все залежатиме від того, як українці будуть дотримуватися карантину на травневі свята.

В Україні можуть відновити роботу громадського транспорту, в тому числі і метро, ​​у другій половині травня у разі стабілізації ситуації з коронавірусом.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Українському радіо».

Вихід із карантину: як відновити транспортне сполученняВідновлення роботи транспорту має відбуватися поетапно і передусім повинні бути відновлені залізничні перевезення.

За його словами, запуск всього громадського транспорту буде залежати від епідеміологічної ситуації в Україні після травневих свят.

«Якщо ми спокійно пройдемо травневі свята, і у нас не піде другої хвилі, тоді ми можемо говорити, що почнемо відновлювати рух громадського транспорту в містах, можливо метро», - сказав Криклій.

Він додав, що спочатку планується запуск транспорту з деякими обмеженнями - дотримання соціальної дистанції, мінімальна кількість людей, масковий режим.   Також Криклій повідомив, що внутрішньо авіасполучення може бути відновлено в червні, а міжнародне - після відкриття кордонів іншими країнами.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Також повідомлялося, що урядів розробляє поетапний запуск громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: